Nu kör vi! DigiLiv.se är en ny blogg om teknik för alla människor

Bloggen 3 juni 2017 ungefär 2 minuter att läsa

Hallå världen och välkommna till en ny “digiblogg”!

Vad är målet med bloggen?

Det huvudsakliga syftet är att presentera flera olika begrepp från “den digitala världen” på ett tydligt och enkelt sätt – lätt att förstå och lätt att följa.


Jag är själv ingen erfaren professionell, utan en entusiast – så ska jag se till att jag kan dela med mig av min entusiasm till alla andra, här på bloggens sidor.

Oavsett hur mycket du vet om “teknik och datorer”, känna dig hjärtligt välkommen här på DigiLiv!


Ett annat syfte är för mig att lära mig ett språk. Jag är inte en svensk, jag inte bor i Sverige, men ändå tycker jag om det svenska språket och vill lära mig det. Dessutom tycker jag om datorer. Det föreföll mig att jag kunde lära mig lite svenska, skriva om vad jag gillar och kanske också hjälpa andra människor. Allt det samtidigt, genom att skriva en blogg – på svenska, om datorer. Så, här är jag.

Om du märker ett fel som verkligen besvärar dig, tveka då inte att skriva om det till mig – antingen skicka mig ett meddelande, eller skriv en kommentar nedanför den ifrågavarande artikeln :-)

Vad ska hända nu här på bloggen?

Först och främst kommer jag att ge ut tips som gäller olika datorprogram och webbsidor och släppa ut instruktioner till dem. Kanske även något om några programmeringsspråk!

Jag ska också göra om den här bloggen, som drivs av Jekyll (men nuförtiden är bloggen bara dess grundläggande installationen) – jag ska skapa och införa en egen tema, lägga till ny funktionalitet… och samtidigt skriva om allt det, så att ni, läsarna, kan också skapa era egna webbsidor, helt enkelt och som billigt som möjligt (även helt kostnadsfritt) genom att använda open-source teknologier och verktyg.

I slutet hoppas jag att jag ska kunna informera er om vad som händer i den digitala världen. Jag ska också observera vissa viktiga händelser och kommentera på dem.