Bing Desktop – en ny backgrundbild till ditt skrivbord varje dag

Tips 6 juni 2017 ungefär 2 minuter att läsa

Du vet kanske redan om inte-så-nyttig Microsofts webb sökmotor Bing.com som alla har hört om men ingen riktigt använder. Trots att den inte kommer att hjälpa oss med våra alldagliga “webbsökbehov”, den har fortfarande ett annat ess i rockärmen – vackra (och också tematiska – som nyttår, påsk, jul osv. – om det gäller) dagliga foton som är, i majoritet, bara glädje att titta på. Man kan se dem direkt på Bings hemsida eller i ett dedicerade galleri, som en snygg översikt på en “tapisseri av bilder”.

Men vilken funktion tjänar det att ha vackra bilder, som vi vill titta på, på en webbsida vi aldrig besöker? Ingen, självklart! Lyckligtvis verkar det som att Microsoft har också tänkt på det och gav oss en möjlighet att ställa in de bilderna som våra skrivbordsbakgrunder – där de också verkligen passar!

Nu blir det en ny vacker bild på ditt skrivbord – varje dag!

Den möjligheten finns i en Microsofts lilla applikation som heter Bing Desktop.

Efter en enkel och snabb installation har vi ett litet programm genom det kan vi anpassa vår bakgrundbild. Det sker antingen automatiskt varje dag (med en aktuell bild – appen startar med Windows), eller vi kan välja manuellt utifrån bilder som tillhörde någon av senaste dagarna.

Är Bing Desktop för “tung”? Då finns det alternativ!

Dessutom innehåller appen också några Bing-relaterade funktioner (t.ex. vädret, nyheter och sökning) som vi, givetvis, aldrig nånsin kommer att bruka ( ͡° ͜ʖ ͡°). Om vi inte vill att vår dator blir “förorenad” med en tung applikation som innehåller flera andra funktioner vi inte behöver, då finns det också många olika skripter som skapats av andra användare/programmerare som vi kan bruka – och som, i många fall, funkar även på andra operativsystem (dvs. Linux och OS X).

Det är bara att klistra in frasen “bing wallpaper” i GitHubs sökfältet och då är vi presenterad med massor av skripter som vi kan använda att nedladda Bing bilder (och ange dem som vår skrivbordsbakgrund) helt automatiskt. Men det också kräver att man införer de skripterna manuellt, så det kanske inte är ett lämpligt alternativ för alla användare.